Sultingas viščiukas
| |

Sultingas viščiukas

Ingredientai:

  • viščiukas: 1,5 kilogramo
  • česnakai: 3 skiltelių (išspaustų)
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  • šviežias čiobrelis: kelių šakelių
  • minkštas sviestas: 30 gramų
  • šviežio rozmarino lapeliai: žiupsnelio

Gaminimo eiga:
1. Viščiuką nuplaukite ir gerai nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluoščiu.

2. Gerai įtrinkite česnaku, druska, maltais juodaisiais pipirais. Į viščiuko vidų įkiškite čiobrelio šakeles.

3. Minkštą sviestą sumaišykite su rozmarino lapeliais. Padalinkite pusiau ir atsargiai įkiškite po krūtinėlės oda.

4. Dėkite į kepimo indą išteptą sviestu, uždenkite dangčiu arba folija ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 90 minučių (galite keletą kartų aplieti susidariusiomis sultimis). Likus 10 min. iki kepimo pabaigos nuimkite dangtį ar foliją ir leiskite apskrusti.

5. Išimkite iš orkaitės ir palikite bent 10 min. šiltai pastovėti ir patiekite su mėgstamu garnyru.

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Oditėlės blogas

Parodyta 1, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai