Sultingas vištienos, pomidorų ir baltųjų pupelių čili
Trukmė: apie 60 min. Porcijos: 4.
Patiekalui reikės:
- 380 g vištienos filė be odelių
- 2 baltųjų svogūnų
- 2 česnako skiltelių
- gumulėlio natūralaus sviesto
- 3 v.š. alyvų aliejaus
- konservuotų baltųjų pupelių indelio
- konservuotų pomidorų be odelių
- 4 v.š. pomidorų pastos (ketčupo arba tyrės)
- 2 v.š. čili paprikos miltelių
- 2 v.š. džiovintų raudonėlių
- gero žiupsnio kmynų (arba žiupsnelio kumino)
- baltojo sauso vyno (aromatui)
- šviežiai maltų juodųjų pipirų
- druskos
Garnyrui siūlau virtus ryžius ar bulves.
Gaminimo eiga:
1. Įkaitinti keptuvėje gumulėlį sviesto. Susmulkinti svogūną ir česnaką. Sudėti į įkaitintą sviestą ir apkepinti apie 8 min. Nuplauti vištieną, supjaustyti vid. dydžio gabalėliais (kad būtų patogu įsidėti į burną). Apkepinti drauge su svogūnais ir česnakais, kol įgaus dailią balkšvą spalvą. Supilti alyvuogių aliejaus, dar apkepti kokias 2-3 minutes ant vidutinės ugnies.
2. Sumažinti ugnį. Sudėti čili, raudonėlius, kmynus, išmaišyti. Nusausinti, nupilti pupeles, nupilti dalį pomidorų skysčio, supilti juos į keptuvę. Sumaišyti visą troškinio mišinį.
3. Neuždengtame puode troškinti apie 15 min. Pagardinti druska, pipirais, įpilti šlakelį vyno. Troškinti dar 10-15 minučių, vėl įpilti šlakelį vyno. Ir vėl truputį patroškinti. Jeigu trūksta skystumo, galima įpilti vištienos sultinio. Patiekti su virtais ryžiais arba bulvytėmis.