Sultingi mėsos ir cukinijų kepsniukai
Ingredientai patiekalui:
- mėgiamas faršas: 500 gramų
- jaunos cukinijos: 300-400 gramų
- svogūnai: 1
- česnakai: 3 skiltelės
- krapai: pundelis
- druska
- malti juodieji pipirai
Gaminame:
1. Pirmiausia pasiruošiame cukiniją: ją sutarkuojame vidutinio stambumo (burokine) tarke. Jei cukinija jauna, nereikia nulupti odelės ir išimti sėklyčių – bendroje masėje jų net nesijaus. Jei cukinija senesnė – jau kiek pastovėjusi, odelę nulupame, pašaliname visas sėklytes. Tarkių nuspausti taip pat nereikia – būtent dėl to kepsniukai bus tokie skanūs ir sultingi.
2. Tuomet smulkiai supjaustome svogūną, krapus, sutraiškome arba susmulkiname česnaką. Į indą sudedame faršą, cukiniją, svogūną, česnaką bei krapus.
3. Tada iberiame apie pusę arbatinio šaukštelio druskos bei apie ketvirtį šaukštelio pipirų. Labai gerai viską išmaišome – kad faršas bei cukinija pasiskirstytų tolygiai. Tokiu atveju kepsniukai bus ne tik sultingi, bet ir ganėtinai tvirti. Jei faršas yra minkštokas, įmušame kiaušinį.
4. Paruošiame kepimo skardą – išklojame folija arba tiesiog patepame sviestu. Drėgnomis rankomis formuojame kepsniukus bei dedame į skardą.
5. Galiausiai kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių. Neperkepiname – kad iš skaniųjų kotletų nedingtų visos sultys. Ragaujam!