Tiramisu su baltuoju šokoladu ir braškėmis
Ingredientai:
- baltasis šokoladas: 50 gramų
- cukrus: 35 gramų
- kiaušinio tryniai: 1
- amareto likeris: 1 valgomojo šaukšto
- stipri kava: 1 puodelio sumaišytos su 2 šaukštais amareto likerio
- maskarponė: 250 gramų
- sausainiai „Damų piršteliai”: 120 gramų
- braškės
- kakava
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje garų vonelėje išplakame cukrų, kiaušinio trynį bei amareto likerį, kol cukrus ištirps ir masė taps puri.
2 .Tuomet į kitą dubenį sudedame šokoladą bei išlydome garų vonelėje ir sumaišome su kiaušinio mase. Kai pravės, įmaišome maskarponę.
3. Tada „Damų pirštelius” pamirkome kavoje, dedame į norimą indą bei sluoksniuojame su kremu ir braškėmis. Paskutinis sluoksnis turi būti kremo.
4. Po to desertą palaikome bent kelias valandas šaldytuve. Prieš patiekdami, apibarstome su kakava. Skanaujame!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Oditėlės blogas