Trinta morkų sriuba su kariu
|

Trinta morkų sriuba su kariu

Trukmė: 45 min. Porcijos: 3 porcijos.

Sriubai reikės:

  • 600 ml vištienos sultinio
  • 3 did. morkų (apie 320 g)
  • 2 vid. bulvių
  • 1 vid. baltojo svogūno
  • 2 vid. česnako skiltelių
  • žiupsnio džiovinto mairūno
  • gero žiupsnio kmynų
  • gabalėlio sviesto
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 2 v.š. kario miltelių

Gaminame:
1. Bulves ir morkas nuplauti, švariai nuskusti ir supjaustyti stambiais gabalėliais. Sudėti į puodą. Užvirinti morkas ir bulves sultinyje (arba vandenyje, įmetus sultinio kubelį).

2. Svogūnus ir česnaką dailiai susmulkinti. Apkepti įkaitintame gabalėlyje sviesto su mairūnu ir kmynais. Supilti į užvirusį sultinį su morkomis ir bulvėmis.

3. Įdėti kario miltelių, šviežiai maltų pipirų ir išmaišyti. Virti ant silpnesnės ugnies neuždengus puodo apie 20-25 minutes kol morkos suminkštės. Tada sriubą įpilti į elektrinį plaktuvą (blenderį) ir sutrinti (tai užtruks vos porą sekundžių). Iškart supilti į gilias lėkštes ir patiekti (galima pagardinti grietine).

Parodyta 3, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai