Paprasti, purūs pusryčių blyneliai
Blyneliams reikės:
- kiaušinių – 3 vnt
- pieno – 1 stiklinės (250 ml)
- kepimo milteliai – 15 g
- miltų – tiek, kad tešla gautūsi tirštos grietinės konsistencijos
- cukraus – 1 valg. šaukšto
- druskos – žiupsnelio
- augalinio aliejaus – kepimui
Gaminimo eiga:
1. Kiaušinius išplakame su cukrumi, pilame pieną, išmaišome.
2. Į tešlą dalimis sijojame miltus, kepimo miltelius ir išmaišome. Miltų dedame tiek, kad tešla būtų tirštos grietinės konsistencijos.
3. Iš užmaišytos tešlos keptuvėje formuojame nedidelius blynelius ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
4. Blyneliai patiekiami su mėgstama uogiene ar grietine. Skanaus!