Kotletai su pievagrybiais ir sūriu
Patiekalui reikės:
- kiaulienos/jautienos faršo – 600 gr
- pievagrybių – 250 gr
- kiaušinio – 1 vnt
- svogūno – 1 vnt
- sūrio – 100 gr
- pieno 70 ml
- pomidorų pastos arba kečupo – 2 valg. šaukštų
- džiūvėsėlių
- mairūno ar kitų mėgstamų prieskonių
- druskos, maltų juodųjų pipirų
- augalinio aliejus – kepimui
Gaminimo eiga:
1. Vieną valgomąjį šaukštą džiūvėsėlių užpilame pienu ir paliekame išmirkti. Sūrį sutarkuojame smulkesne tarka.
2. Pievagrybius sutarkuojame stambesne tarka, svogūną smulkiname. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepiname svogūną su prievagrybiais apie 12-15 minučių.
3. Į dubenį dedame faršą, kepintus pievagrybius, piene mirkytus džiūvėsėlius, pomidorų pastą, sūrį, mušame kiaušinį, beriame druską, pipirus, kitus prieskonius ir viską gerai išminkome rankomis.
4. Rankomis formuojame kotletus apvoliojame džiūvėsėliuose arba miltuose ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, ant silpnos ugnies, kol iškeps ir gražiai apskrus.
Patarimas: Kotletus geriausia patiekti su bulvių koše arba virtomis bulvėmis ir mėgstamomis salotomis. Skanaus!