Svogūnų pica
|

Svogūnų pica

Tešlai:

  • miltai: 250 gramų
  • drungnas vanduo: 160 mililitrų
  • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • sausos mielės: 4 gramų

Viršui:

  • raudonieji svogūnai: 2
  • ropiniai svogūnai: 2
  • porai: 1 (didelio)
  • rudas cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
  • balzaminis actas: 2 valgomųjų šaukštų
  • šlakelis aliejaus su trinta česnako skiltele
  • tarkuotas sūris: kelių saujų (naudotas „Džiugas)
  • aliejus: svogūnams apkepti
  • džiovinti čiobreliai: žiupsnelio
  • druska
  • malti pipirai

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje miltus sumaišome su druska, drungname vandenyje ištirpintu cukrumi bei mielėmis, įpilame aliejaus ir užminkome glotnią, minkštą tešlą. Pridengiame bei paliekame 60 minučių, kol pakils dvigubai.

2. Tuomet svogūnus bei porą nulupame, supjaustome pusžiedžiais bei kepame ant vidutinės kaitros, kol suminkštės (maždaug 15–20 minučių). Įberiame cukraus, užpilame balzaminio acto bei dar truputį pakepame. Pagal skonį pagardiname druska bei pipirais.

3. Tada pakilusią tešlą paminkome bei padaliname į keturias dalis, iš kiekvienos suformuojame norimos formos paplotėlius. Patepame juos išspaustu česnaku pagardintu aliejumi, ant viršaus uždedame keptų svogūnų bei pabarstome džiovintais čiobreliais ir sūriu.

4. Pašauname kepti į 250 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepame maždaug 5–10 minučių, kol apskrus.

5. Aš picos padą prieš kepdama patepu pomidorų pasta bei apšlakstau aliejumi, o ši labai gardi dar pabarstyta su marinuotais kaparėliais.

Parodyta 1, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai