Vištiena grybų ir grietinėlės padaže
| |

Vištiena grybų ir grietinėlės padaže

Šaunus, greitas, gan paprastas receptas, tinkantis tiek kasdieniškiems, tiek šventiniams pietums.

Trukmė: apie 30-45 min. Porcijos: 3 (nedidelės).

Patiekalui reikės:

  • 3 vištienos filė gabalėlių (apie 400-500 g)
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • druskos

Padažui reikės:

  • 250 g rudųjų pievagrybių
  • 2 nedideli baltieji svogūnai
  • 100 ml riebios grietinėlės
  • 100 ml gero balto sauso vyno
  • 30-35 g tikrojo sviesto
  • žiupsnio džiovintų arba šviežių krapų
  • žiupsnio džiovintų arba šviežių petražolių
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • žiupsnio druskos
  • ciberžolės (padažui nudažyti)

Gaminimo eiga:
1. Vištienos filė nuplauti po tekančiu vandeniu ir įtrinti druska bei juodaisiais pipirais, palikti trumpam.

2. Gilesnėje keptuvėje įkaitinti gabalėlį sviesto. Susmulkinti svogūnus ir sudėti į keptuvę. Apkepti kokias 3 minutes. Supjaustyti pievagrybius riekėmis. Maždaug per tris kartus (ne iš karto) po truputį dėti grybus ir apkepti juos. Kai grybai apkepa, sudėti kitą grybų porciją (taip grybai geriau iškeps).

3. Vištienos filė iš abiejų pusių apkepti sausoje arba šlakeliu aliejaus suvilgintoje keptuvėje. Tai truks apie 15-20 minučių, arba dar trumpiau jei ugnis bus kaitri.

4. Galite patikrinti ar vištiena iškepė, ji turėtų būti minkštutė visur. Į grybų masę supilti vyno ir išmaišyti. Tada supilti grietinėlę ir maišyti kol ši sutirštės. Įberti druskos, pipirų, krapų, petražolių ir ciberžolės a la kurkuma (tada padažas bus simpatiškai gelsvas ir atrodys skaniau).

5. Įdėkite vištieną į lėkštę ir apipilti padažu, padalinti padažą po lygiai visiems trims kepsniams. Labai skanu patiekti su šviežiomis virtomis bulvytėmis. Ir dar šis tas – jei pastebėsite, kad padažas per greitai sutirštėjo, įpilkite sultinio (grybų tiks) arba dar truputį vyno ir grietinėlės. Skanaus!

Parodyta 1, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai