Kepsnys su svogūnų ir sūrio plutele
Ingredientai patiekalui:
- kiaulienos mentė: 1,8 kilogramo (arba sprandinė)
- svogūnai: 4-5
- pomidorų padažas: 4 valgomieji šaukštai
- kiaušinių tryniai: 1
- fermentuotas sūris: 100 gramų
- petražolės
- druska
- pipirai
- aliejus: kepimui
Marinatui:
- obuolių actas: 1/2 stiklinės
- pomidorų padažas: 5 valgomieji šaukštai
- citrinos sultys: 1/2 citrinos
- druska
- pipirai
Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia mėsą ištrinkime marinatu bei marinuokime bent jau per naktį. Tada su visu marinatu dėkime į skardą bei kepkime iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 90 minučių, vis palaistome.
2. Tada keptuvėje ant aliejaus pakepkime supjaustytus svogūnus, pagardinkime juos pomidorų padažu bei prieskoniais. Atvėsinkime.
3. Tuomet įmuškime trynį, suberkime tarkuotą sūrį ir petražoles. Viską gerai išmaišykime.
4. Galiausiai kepsnio viršuje padarykime daug negilių įpjovų. Ir visą kepsnį ištepkime ką tik pasiruošta mase. Kepkime dar maždaug 60 minučių. Skonis fantastiškas!