Švilpikai
Ingridientai patiekalui:
- bulvių: 800 gramų (virtų)
- miltų: 100 gramų
- kiaušinių: 1
- druskos
- juodųjų pipirų
Padažui:
- rūkytos šoninės: 400 gramų
- grietinės: 4 valgomieji šaukštai
- svogūnų: 1
- prieskoninių žalumynų: žiupsnelis
Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia bulves išverdame, sutriname, įmušame vieną kiaušinį, suberiame miltus bei viską gerai išmaišome.
2. Tuomet tešlą padaliname į keletą dalių, iš kiekvienos dalies suformuojame po „dešrą” bei supjaustome norimo dydžio gabaliukais.
3. Tada kepimo skardą ištepame sviestu, sudedame švilpikus bei kepame iki 230 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Maždaug po 15 minučių iš kiekvienos pusės.
4. Padažo gamyba: šoninę supjaustome gabaliukais ir ją pakepiname.
5. Tada įdedame smulkiai supjaustytą svogūną.
6. Galiausiai riebalus išpilame, sudedame grietinę bei žalumynus.
7. Pilame padažą ant švilpikų ir valgome!