Pyragėliai su kumpiu
Ingredientai pyragėliams:
- virtas kumpis: 200 gramų
- šaldyta bemielė tešla: 500 gramų
- svogūnai: 1
- sviestas: 1 šaukštas
- grietinėlė: 1 šaukštas
- fermentinis sūris: 100 gramų (smulkiai sutarkuotas)
- kiaušiniai: 1
- sezamų: 1 šaukštas
- šviežiai malti juodieji pipirai
- petražolės
Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia tešlą atšildome, pakočiojame ant miltais pabarstyto stalo bei formele ar stikline išspaudžiame iš jos maždaug 8 centimetrų skersmens apskritimus.
2. Tuomet svogūnus nulupame, plonai supjaustome bei kepame svieste. Kai ims skrusti, suberiame kubeliais supjaustytą kumpį, užberiame druskos, pipirų, įpilame grietinėlę bei išmaišome. Nukeliame nuo viryklės atvėsti.
3. Tada ant tešlos dedame po šaukštą įdaro, užberiame sūrio, užlipdome pyragėlio kraštus bei padedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
4. Visus pyragėlius aptepame kiaušinio plakiniu bei užberiame sezamų.
5. Tada kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių.
6. Galiausiai patiekiame su petražolėmis arba salotų lapais. Tikras skanumėlis!