Vištienos krūtinėlė majonezo marinate
Patiekalui pagaminti reikės:
- vištienos krūtinėlės filė
- majonezo
- miltai – apvoliojimui
- augalinio aliejaus – kepimui
- druskos (pagal skonį)
Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia vištienos filė nuplauname, nusausiname. Jeigu vištienos filė maža, jos nepjaustome, bet jeigu didesnė – perpjauname išilgai pusiau, arba pamušame. Vištienos kepsnelis turi būti maždaug 1 cm storio.
2. Tuomet pagal skonį apibarstome druska (aš druskos visai nededu, tačiau jeigu mėgstate sūriau, druskos reikės), gausiai ištepame majonezu, pamaigome pirštais ir paliekame kelias valandas pasimarinuoti (galima ir per naktį).
3. Prieš kepant vištieną apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, gana trumpai (po 2-2,5 minutės iš vienos pusės). Tai labai svarbu, nes ilgai kepama vištiena pasidaro sausa.
Patarimas: Šiuos vištienos kepsnelius labai skanu patiekti su konservuotais žirneliais sumaišytais su majonezu. Skanaus!