Orkaitėje keptas omletas
Ingredientai:
- kiaušiniai: 10
- pienas: 500 mililitrų
- druska: 1 arbatinis šaukštelis
- sviestas: skardos patepimui
- sviestas: 60 gramų (uždėjimui ant viršaus)
Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia į dubenį supilame pieną bei druską. Sudedame kiaušinius bei išmaišome pasinaudodami šakutės pagalba, bet neplakame.
2. Tuomet ištepame skardą sviestu bei supilame išmaišytą masę. Kuo gilesnis mūsų indas, tuo omletas bus puresnis bei storesnis.
3. Omletą kepame iki 200 laipsnių tempertūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių.
4. Galiausiai ant iškepusio omleto viršaus uždedame sviesto gabaliukus.
Paprasta, greita ir skanu!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Oditėlės blogas