Šokoladinis pyragas su maskarponės sūriu
|

Šokoladinis pyragas su maskarponės sūriu

Ingredientai:

  • tamsus šokoladas: 200 gramų
  • sviestas: 200 gramų
  • cukrus: 1,5 stiklinės (~375 gramų)
  • kiaušiniai: 5
  • miltai: 0,75 stiklinės (~165 gramų)
  • maskarponė: 400 gramų

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje ant garų vonelės ištirpiname šokoladą kartu su sviestu, pastoviai maišant. Atvėsiname. Gerai išplakame 3 kiaušinius su stikline cukraus, sudedame šokolado bei sviesto masę, išmaišome. Maišant supilame išsijotus miltus.

2. Tuomet supilame ant kepimo popieriumi (išteptu sviestu) išklotos formos 23 šokoladinės masės, išlyginame. Ant viršaus supilame maskarponės masę (išplakame 3 kiaušinius su likusiu cukrumi bei maskarpone), palyginame, ant jos vėl likusią šokoladinę masę bei šaukšto antru galu padarome marmurinį raštą. Kepame maždaug 40 minučių įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros.

3. Patarimas: Galite miksuoti pienišką šokoladą su juodu šokoladu ir maskarponės įdėti truputį daugiau 500 gramų. Irgi be galo gardu. Iš formos išimkite tik visiškai atvėsus. Šis pyragas labai gardus kitą dieną, bet skanus ir tą pačią.

Parodyta 2, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai