Ingredientai:

  • varškė (sausesnė) – 400 g
  • obuoliai – 2 vnt
  • razinos – 1 sauja
  • kiaušiniai – 1 vnt
  • kvietiniai miltai – 1,25 stiklinės
  • kefyras – 2 valgomieji šaukštai
  • soda – 0,5 arbatinio šaukštelio
  • cukrus – 3 valgomieji šaukštai
  • augalinis aliejus kepimui

Gaminimo eiga:
1. Razinas užmerkiame šiltame vandenyje ir palaikome kor išmirks.

2. Obuolius nuplauname, nulupame, išimame viduriuką ir minkštimą sutarkuojame.

3. Į dubenį dedame varškę, obuolius, razinas, cukrų, miltus, kefyre nugesintą sodą, įmušame kiaušinį. Viską gerai išminkome.

4. Iš gautos masės formuojame varškėčius, apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

5. Varškėčius tiekiame su grietine arba jogurtu. Skanaus!

Facebook Comments
(Aplankyta 35 kartai, 1 vizitų šiandien)