„Sveikuolių“ keksiukai
|

„Sveikuolių“ keksiukai

Ingredientai:

  • kiaušiniai: 2 (vidutinio dydžio)
  • pienas: 1 puodelio (236 mililitrų)
  • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
  • natūralus medus: 0,5 puodelio
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
  • avižiniai dribsniai: 1 puodelio
  • druska: žiupsnelio
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • malti migdolai: 5 kupinų šaukštų
  • kokoso drožlės: 2 kupinų šaukštų
  • obuoliai: 1 (vidutinio dydžio)
  • maltas cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
  • malti gvazdikėliai: 1 arbatinio šaukštelio

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje kiaušinius suplakite su grietine, medumi bei vanilės ekstraktu. Įmaišykite pieną. Ant viršaus suberkite avižinius dribsnius, druską, kepimo miltelius, maltus migdolus, kokosų drožles, cinamoną bei gvazdikėlius. Viską išmaišykite iki vientisos masės bei kubeliais įpjaustykite obuolį.

2. Tuomet tešlą paskirstykite popierinėse keksiukų formelėse keksiukų kepimo skardoje (tešla ganėtinai skysta, todėl Jums prireiks keksiukų kepimo formos, nes vien popierinės formelės tešlos neišlaikytų, viskas tiesiog bėgtų per kraštus). Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros. Kepkite apie 30 minučių.

3. Po to iškepusius keksiukus atvėsinkite skardoje, kad prieš išimant sutvirtėtų. Skanaukite!

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Gabrielės blogas

Parodyta 1, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai