Daržovėmis įdaryti faršo lizdeliai
| |

Daržovėmis įdaryti faršo lizdeliai

  • 1 kg malto kiaulienos kumpio faršo
  • 2 kiaušinių
  • 2 skiltelių česnako
  • 3-4 v.š. maltų džiūvėsėlių
  • 1 a.š. džiovintų čiobrelių
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių
  • druskos, maltų juodųjų pipirų
  • 9 a.š. majonezo
  • 9 a.š. pomidorų padažo
  • 100 gr fermentinio sūrio

Įdarui:

  • 2 morkų
  • 1 svogūno
  • 1 geltonosios paprikos
  • 2 saujų šaldytų žaliųjų žirnelių
  • žiupsnelio džiovintų raudonėlių
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių
  • druskos

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje į faršą įmušame kiaušinius, įspaudžiame česnako skilteles, suberiame džiūvėsėlius, čiobrelius, petražoles, pagardiname su druska, maltais juodaisiais pipirais bei viską gerai išminkome.

2. Tuomet nuskustą morką sutarkuojame per burokinę tarka bei pakepame keletą minučių keptuvėje su trupučiu aliejaus.

3. Tada sudedame kubeliais supjaustytą svogūną, papriką bei dar pakepame keletą minučių. Sudedame raudonėlius, petražoles bei pagardiname druska, išmaišome bei išjungiame ugnį. Sudedame žirnelius bei dar kartą išmaišome.

4. Po to paruoštą faršą padaliname į 9 lygias dalis. Iš kiekvieno formuojame paplotėlius, padarydami šonuose bortelius.

5. Ant paplotėlio dugno dedame po 1 arbatinį šaukštą majonezo bei tolygiai paskirstome.

6. Kiekvieną įdarome pakeptomis daržovėmis bei ant viršaus uždedame po šaukštelį pomidorų padažo.

7. Kepkame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-50 minučių arba kol iškeps. Likus keletui minučių iki kepimo pabaigos, užberkiame tarkuoto fermentinio bei kepame, kol išsilydys sūris.

8. Galiausiai patiekiame su bulvių koše. Skanaujame!

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Oditėlės blogas

Parodyta 55, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai