Pievagrybių sriuba
Ingredientai:
- svogūnai: 1
- pievagrybiai: 200 gramų
- sviestas: 100 gramų
- miltai: 5-6 valgomųjų šaukštų
- sultinys: 1,5 litro
- grietinėlė: 200 mililitrų
- džiovinti krapai
- druska
- pipirai
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje susmulkinkite svogūną bei pakepinkite jį keptuvėje. Sudėkite smulkintus pievagrybius bei dar truputį pakepkite, kol sukris.
2. Tuomet puode ištirpinkite sviestą. Nuolatos maišant šluotele po šaukštą dėkite miltus, kad nebūtų jokių gumuliukų. Po to dalimis supilkite sultinį bei suberkite svogūnus su pievagrybiais. Gerai išmaišykite.
3. Tada supilkite grietinėlę. Įdėkite krapų, druskos, pipirų bei leiskite užvirti. Patiekdamos į sriubą galite įdėti skrudintos duonos gabalėlių. Skanaukite!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Skanėstai