Juostelės su džemu ir sūdytais žemės riešutais
Ingredientai:
- kambario temperatūros sviestas: 360 gramų
- kondensuotas pienas: 360 gramų
- varškė: 360 gramų
- miltai: 650 gramų
- mėgiamas džemas
- sūdyti žemės riešutai
- kiaušiniai: 1 (didelio)
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje blenderyje sumalkite iki vientisos masės sviestą, kondensuotą pieną bei varškę. Į gautą mišinį dalimis dėkite miltus bei užminkykite tešlą, kol nebelips prie rankų. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
2. Tuomet atšaldytą tešlą dalinkite į 4 dalis bei iškočiokite į lakštus ir supjaustykite norimo dydžio juostelėmis.
3. Tada ant vienos juostelės tepkite džemą. Po to uždenkite kita juostele. Patepkite kiaušinio plakiniu bei apibarstykite riešutais.
4. Paskui juosteles dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą bei kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug 20-25 minutes, kol juostelės gražiai paruduoja. Skanaukite!
Už receptą ir nuotraukas dėkojame puslapiui: Dalia’s Home Foods