Bulviniai blynai su mėsa
Ingredientai:
- bulvės (vidutinio dydžio) – 4-5 vnt
- kiaušinis – 1 vnt
- miltai – 3-4 valgomieji šaukštai
- svogūnas (nedidelis) 1 vnt
- druska – žiupsnelis
Įdarui reikės:
- kiaulienos arba kiaulienos/jautienos faršas – 300 gr
- svogūnas (nedidelis) 1 vnt
- druska, malti pipirai
- augalinis aliejus kepimui
Gaminam:
1. Į mėsos faršą dedame prieskonius, tarkuotą svogūną ir išmaišome.
2. Bulves nuskutame, nuplauname, sutarkuojame ir šiek tiek nusunkiame. Įmušame kiaušinį, dedame tarkuotą svogūną, beriame žiupsnelį druskos, išmaišome. Dedame 3-4 šaukštus miltų ir dar kartą išmaišome.
3. Jeigu bulvių mąsė gavosi tiršta, blynus formuojame rankomis, o jeigu skystoka, blynus formuojame tiesiai keptuvėje. Į blynų vidų dedame mėsos įdaro. Kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol bulviniai blynai su mėsa iškeps ir gražiai apskrus. Skanaus!