Itališki maltiniai apsukti rūkyta šonine
Ingredientai:
- jautienos ir kiaulienos faršas: 700 gramų
- rūkyta kiaulienos šoninė: 250 gramų
- svogūnai: 1
- kedro riešutai: 100 gramų
- česnakas: 3 skiltelių
- džiūvėsėliai: 100 gramų
- kietasis sūris: 70 gramų
- kiaušiniai: 1
- druska
- pipirai
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje ganėtinai smulkiai supjaustykite svogūną bei česnaką. Keptuvėje apkepkite svogūnus. Tada sudėkite riešutus bei dar truputį apkepkite. Galiausiai sudėkite česnaką.
2. Tuomet į faršą sudėkite džiūvėsėlius, susmulkintas petražoles, sutarkuotą sūrį, kiaušinį, druską, pipirus bei pakeptus riešutus su svogūnais. Viską gerai išmaišykite. Po to formuokite norimo dydžio maltinukus, apvyniokite juos šoninės juostele bei persmeikite smeigtuku.
3. Paskui sudėkite į kepimo skardą bei kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, maždaug 25-30 minučių. Skanaukite!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Oditėlės blogas