Pieniškas desertas su braškėmis
Ingredientai:
- grietinėlė: 200 mililitrų (30% riebumo)
- pienas: 200 mililitrų (3,5% riebumo)
- cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
- citrinos žievelės juostelės: 2 nemažų
- želatina: 20 gramų
- braškės
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje išbrinkiname vandenyje želatiną. Tuomet į puodą supilame grietinėlę, pieną, suberiame cukrų bei įdedame citrinos juostelės. Kaitiname, kol užkais, vis pamaišydamos.
2. Tada puodą nukeliame nuo ugnies, išimame citriną bei supilame ištirpintą želatiną. Viską gerai išmaišome. Supilame į indelius bei paliekame kambario temperatūroje, kad atvėstų. Paskui dedame į šaldytuvą 3–4 valandoms, kol sustings.
3. Galiausiai patiekiame su braškėmis arba kitomis savo mėgiamomis uogomis. Skanaujame!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Oditėlės blogas