Kiaulienos troškinys su raugintais agurkais
Ingredientai troškiniui:
- kiaulienos šoninė su kuo daugiau raumenuko: 700 gramų
- morkos: 2-3
- raudonosios paprikos: 2
- svogūnai: 1
- porai: 1
- džiovinti raudonėliai: 1 šaukštelio
- pomidorų pasta: 1 šaukšto
- druska
- pipirai
- rauginti agurkai: 1 (didelio)
- daržovių sultinys: 1,5 litro
- bulvės: 3
- kopūstai: 200 gramų
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje kiaulieną susmulkinkite nelabai mažais gabalėliais bei apkepinkite keptuvėje.
2. Tuomet kol mėsa kepa, ruoškite daržoves. Morką supjaustykite riekelėmis, porą – žiedeliais, svogūną, bulves, agurką – kubeliais, o kopūstą – šiaudeliais.
3. Tada daržoves bei apkepintą mėsą dėkite į puodą, dėkite pomidorų pastą, berkite prieskonius, pilkite sultinį, kad vos vos apsemtų, ir vis pamaišydamos troškinkite ant nedidelės ugnies maždaug 60 minučių. Tiekite užbėrusios žalumynų. Skanaukite!