Keksas su vyšniomis
Ingredientai:
- minkštas sviestas: 250 gramų
- cukrus: 180 gramų
- kiaušiniai: 4
- miltai: 210 gramų + 1 valgomojo šaukšto
- juodasis šokoladas: 100 gramų
- vyšnios be kauliukų: ~80 gramų (tinka ir šaldytos, atšildyti nereikia)
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje minkštą sviestą išsukite su cukrumi iki baltumo. Po vieną įsukite kiaušinius. Persijojame miltus bei dalimis po šaukštą įsukite į sviesto masę mikseriu su mažomis apsukomis.
2. Tuomet gautą masę padalinkite pusiau: į vieną dalį įdėkite sutarkuotą šokoladą, į kitą šaukštą miltų. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Ant dugno paskirstykite visą šviesią tešlą, ant jos išdėliokite vyšnias, ant viršaus paskirstykite tamsią tešlą.
3. Tada kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių (ar keksas iškepęs patikrinkite mediniu pagaliuku). Skanaukite!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Baltoje lėkštėje