Kepta lašiša su daržovėmis
|

Kepta lašiša su daržovėmis

Ingredientai:

  • lašišos file: 1 kilogramo
  • druskos: 1 valgomojo šaukšto
  • maltų juodųjų pipirų: 1 arbatinio šaukštelio
  • citrinos sulčių: 2 valgomųjų šaukštų
  • raudonųjų paprikų: 1
  • cukinijų: 1 (nedidelės)
  • morkų: 2
  • svogūnų: 2
  • pomidorų: 4
  • česnakų: 2 skiltelių
  • aliejaus: 4 valgomųjų šaukštų
  • laurų lapų: 2
  • šviežių čiobrelio šakelių: 3

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje žuvį nuplauname, nusausiname, iš abiejų pusių įtriname druska, pipirais, apšlakstome citrinų sultimis, supjaustome porcijomis bei sudedame į riebalais pateptą kepimo indą.

2. Tuomet paprikas, morkas, svogūnus nuvalome bei supjaustome stambokais gabalėliais. Cukiniją perpjauname pusiau bei supjaustome griežinėliais. Pomidorus supjaustome skiltelėmis, česnakus sugrūdame.

3. Tada keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite česnakus bei svogūnus, po to sudedame likusias daržoves, laurų lapelius ir dar kelias minutes pakepiname.

4. Paskui apkeptas daržoves sudedame ant žuvies, prismaigstome čiobrelių šakelių bei 200 laipsnių karštumo orkaitėje kepame apie 15 minučių. Tiek laiko visiškai užtenka, kad lašiša iškeptų, bet būtų išsaugotas natūralus jos skonis. Ragaujame!

Parodyta 2, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai