Makaronai su vištiena
|

Makaronai su vištiena

Ingredientai:

  • vištienos krūtinėlės: ~400-450 gramų
  • makaronai: 500 gramų
  • raudonosios paprikos: 1
  • pievagrybiai: 200-300 gramų
  • grietinėlė: 200 mililitrų
  • fermentinis sūris: ~200 gramų
  • alyvuogių aliejus
  • prieskoniai vištienai
  • džiovintas bazilikas

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje supjaustykite kubeliais vištienos krūtinėlę. Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite vištieną, apkepinkite. Kad nesviltų įpilkite truputį virinto vandens bei troškinkite maždaug 10 minučių. Užvirkite vandenį makaronams.

2. Tuomet supjaustykite pievagrybius griežinėliais, juos sudėkite į keptuvę, kur troškinate vištieną.

3. Tada supjaustykite kubeliais papriką ir kai pievagrybiai jau suminkštėja, sudėkite papriką į keptuvę, ir kelias minutes patroškinkite (aš papriką visuomet įdedu tik į troškinimo pabaigą, nes nemėgstu kai paprika ištęžta).

4. Po to supilkite grietinėlę, gerai išmaišykite, porą minučių patroškinkite.

5. Pabaigai visą šį troškinį supilkite į puodą su išvirusiais bei jau nukoštais makaronais, suberkite sutarkuotą fermentinį sūrį bei viską gerai išmaišykite. Skanaukite!

Pastebėjimas: Gaunasi ganėtinai didelis puodas šių makaronų, tad nepamirštame pasikviesti draugų į degustaciją.

Parodyta 2, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai