Virtų bulvių kukuliai su vištiena
Reikės:
- bulvių – 1 kg
- bulvių krakmolo – krakmolas turi sudaryti 1/4 dalį bulvių masės
- kiaušinio trynio – 1 vnt.
- druskos
Įdarui reikės:
- virtos vištienos – 300 g
- virtos morkos – 1 vnt.
- svogūno – 1 vnt.
- druskos, pipirų – pagal skonį
- sultinio nuo mėsos – 80 ml
- sviesto – 1 valg. šaukštas
Jeigu neaišku dėl krakmolo, kadangi kilo daug klausimų įdedu nuotrauką:
Gaminimo eiga:
1. Pasūdytame vandenyje išvirkite bulves. Išvirtas bulves sugrūskite arba atvėsusias sumalkite.
2. Tada padalinkite atvėsusią bulvių masę į keturias dalis. Vieną dalį išimkite (uždėkite ant likusių bulvių) ir ją užpildykite krakmolu, tiek kad susilygintu su likusiom bulvėm, pasūdykite, įdėkite trynį ir gerai išminkykite (jeigu šis žingsnis neaiškus žiūrėkite nuotrauką pateiktą po ingredientais).
3. Mėsą ir morką sumalkite, supilkite sultinį, įberkite druskos, pipirų, svieste pakepinta smulkiai pjaustytą svogūną ir viską sumaišykite.
4. Paimkite saują bulvių tešlos ir suformuokite blynelį, į kurio vidurį įdėkite po šaukštelį įdaro. Užspauskite kraštus ir suformuokite kukulius.
5. Kukulius dėkite į verdantį, sūdytą vandenį. Virkite kol iškils į viršų 3-4 min.
6. Išvirtus kukulius patiekite su spirgučiais arba sviesto ir grietinės padažu. Apiberkite smulkintais svogūno laiškais arba krapais.
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Rasos virtuvės užrašai