Naminis, burnoje tirpstantis medaus pyragas
Tikrai sunku atsispirti paskanauti gabalėliu jau klasika tapusio medaus pyrago.. O jeigu jį pasigamintumėte namuose? Galbūt dar neragavote tokio skanumyno karšto? Puiki proga išbandyti!
Pagrindui reikės:
- 75 gr sviesto
- 5 v.š. medaus
- 200 gr. cukraus (geriau rudojo)
- 2 kiaušinių
- 75 gr arba nepilnai pusė stiklinės pieno
- 750 gr miltų
Kremui:
- 300 gr. grietinės
- apie 700 gr. grietinėlės
- 3 v.š. cukraus
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 25 gr. želatinos (paprastos, be priedų)
- šlakelio citrinos sulčių
Gaminimo eiga:
1. Iš pagrindui skirtų produktų reikia paruošti tešlą: ištirpinti sviestą, sudėti medų, supilti pieną bei cukrų. Atvėsnti ir tik tada įmušti 1 kiaušinį.
2. Tuomet berti miltus ir maišyti, minkyti. Ji neturėtų tapti labai kieta. Išminkius tešlą, iš sviestinio popieriaus iškirpti apskritimus pyrago pagrindo dydžio. Ant jų paskleistą tešlą kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 10-15 minučių, kol pagels.
3. Kremui paruošti reikia keletoje šaukštų grietinėlės ištirpinti želatiną, o likusią – standžiai išplakti. Želatiną pilti į grietinėlę, supilti grietinę, įspausti citrinos bei įberti vanilinio cukraus pagal skonį.
4. Iškeptus biskvitus sluoksniuoti pertepant paruoštu kremu. Galima valgyti dar šiltą, arba pasilikti kitai dienai ir skanauti su arbata atvėsintą.