Stebuklinga sriuba iš visko
Kai už lango švilpauja vėjas, plėšantis paskutinius ant medžių likusius lapus, o palangės nejaukiai barška nuo merkiančio lietaus, tiesiog puiki idėja pasigaminti pačios paprasčiausios sriubos iš visko, ką rasite šaldytuve. Žinoma, galima laisvai improvizuoti ir keisti receptą pagal savo šaldytuvo turinį. Trukmė: 30-40 min. Porcijos: 6-8.
Sriubai reikės:
- apie 2 l vandens
- 3 šviežių bulvyčių
- 2 didesnių morkų
- 2 svogūnų
- 3 česnako skiltelių
- kelių šaukštų ryžių kruopų
- skardinės pomidorų tyrės
- aliejaus (kepimui)
- balzamiko
- citrinos sulčių
Prieskonių:
- 2-3 lauro lapų
- šaukštelio rozmarinų
- 1/2 šaukšto juodųjų pipirų (cielų)
- 1/2 šaukšto rausvųjų pipirų (cielų)
- šiek tiek krapų
- šiek tiek petražolių
- šiek tiek kario miltelių
- druskos
Gaminimo eiga:
1. Užvirinti apie 2 l vandens, supilti lauro lapus, pipirus, druskos, krapų, petražolių ir kario. Susmulkinti svogūną ir česnaką. Aliejuje apkepinti rozmariną, tada česnako grūstas skilteles ir smulkintą svogūną. Sudėti į puodą.
2. Supjaustyti morkas ir sudėti į keptuvę, sudėti nušveistas, kubeliais supjaustytas bulvytes, apkepinti. Supilti į puodą. Virti apie 15-20 min. kol bulvės ir morkos suminkštės. Sudėti pomidorus, ryžius, pavirti dar apie 7 minutes.
3. Išspausti citrinos sulčių, įpilti balzamiko, pamaišyti ir paragauti. Galima patiekti su grietine. Skanaus!