Svogūnų ir sūrio sriuba
|

Svogūnų ir sūrio sriuba

Sriubai reikės:

  • baltųjų svogūnų: 6 (vid. dydžio)
  • kietojo fermentinio sūrio: 100 gramų (tarkuoto)
  • bemielės sluoksniuotos tešlos: 500 gramų
  • daržovių sultinio: 1 litro
  • miltų: 1 šaukštelio
  • sviesto: 1-2 šaukštai (galima pakeisti aliejumi)
  • laurų lapų: 1
  • šalavijų lapelių: 1
  • čiobrelių šakelių: 1-5
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  • riebalai: kepimui

Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia atšildome šaldytą sluoksniuotą tešlą. Tuomet svogūnus supjaustome nestorais griežinėliais bei su 2 čiobrelių šakelėmis, šalavijų lapeliu kepiname maždaug 8 minutes įkaitintuose riebaluose, vis pamaišome. Išimame čiobrelius, šalaviją. Svogūnus pabarstome miltais bei išmaišome. Smarkiai maišydami supilame į juos karštą sultinį bei ant silpnos ugnies viriname maždaug 40 minučių. Dažnai pamaišome.

2. Į pabaigą sriubą pasūdome, pagardiname pipirais bei paviriname dar kelias minutes ant stiprios ugnies, kol ji sutirštės.

3. Tada suberiame sūrį, išmaišome bei sukrėčiame į karščiui atsparius indelius. Iš sluoksniuotos tešlos padarome dangtelius bei jais užspaudžiame indelius. Pašauname juos į vidutinio karštumo orkaitę bei kepame, kol dangteliai gražiai išsipūs. Sriubą į stalą patiekiame iš karto. Tikras gardumėlis!

Parodyta 1, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai