Koldūnų apkepas su špinatais ir sūriu
Koldūnus, užuot išvirus, galima apkepti su dviejų rūšių sūriu ir špinatais ir gauti labai neblogą rezultatą. O jei dar virtinukai naminiai… Šiam apkepui geriausia naudoti tortellini virtinius. Mozzarella su parmezanu čia puikiai tinka, tačiau jeigu turėte tik paprasto, fermentinio lietuviško sūrio – irgi galite pabandyti išsikepti. Tinka tik pomidorų padažas arba natūralūs pomidorai.
Trukmė: apie 60 min. Porcijos: 4.
Apkepui reikia:
- 250 g tortellini koldūnų
- 4 šaukštų pomidorų tyrės
- poros saujų šviežių špinatų lapų
- 1-2 burbuliukų mozzarellos
- šviežiai sutarkuoto parmezano
- druskos ir pipirų
- alyvų aliejaus
Gaminimo eiga:
1. Naudojant šaldytus koldūnus, atitirpinti juos kambario temperatūroje. Sudėti į specialų apkepų indą (kurį galima dėti į karštą orkaitę), pašlakstytą aliejumi, ant viršaus dar pašlakstyti truputį aliejaus. Kepti apie 35-40 min. 180 laipsnių temperatūroje. Kol koldūnai vos apskrus.
2. Išimti indą, užpilti pomidorų padažo, sudėti nuplautus špinatų lapus. Pabarstyti druska ir pipirais, uždėti suplėšyto mozzarella sūrio, tarkuoto parmezano, pašauti atgal į karštą orkaitę ir pakepinti dar apie 15 minučių. Skanaus!