Gardžioji lazanija
| |

Gardžioji lazanija

Ingredientai:

  • lazanijai skirti makaronų lakštai
  • kiaulienos faršas: 800 gramų
  • morkos: 2
  • paprikos: 1
  • svogūnai: 1
  • pievagrybiai: 200 gramų
  • sultinys: 0,5 litro
  • pomidorų padažas: kelių šaukštų
  • fermentinis sūris
  • prieskoniai

Padažui:

  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • krapai: 1 valgomojo šaukšto
  • miltai: 1 valgomojo šaukšto
  • pienas: 0,5 litro

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje keptuvėje iškepkite išpreskoniuotą kiaulienos faršą, pabaigai dėkite kelis šaukštus pomidorų padažo, išmaišykite bei atidėkite.

2. Tuomet burokine tarka sutarkuokite morkas, supjaustykite svogūną, pievagrybius, papriką. Daržoves sudėkite į keptuvę, berkite prieskonius bei troškinkite kol šios suminkštės. Daržoves sudėkite į faršą, išmaišykite.

3. Tada padažui keptuvėje išlydykite šaukštą sviesto, dėkite šaukštą miltų bei kaitinkite apie minutę, nuimkite keptuvę nuo ugnies bei palaipsniui pilkite pieną, vis pamaišant. Vėl dėkite keptuvę ant ugnies bei nuolat maišant kaitinkite maždaug 2 minutes, suberkite krapus.

4. Imkite formą, išdėliokite lakštus, dėkite faršą, užpilkite padažo, vėl dėkite lakštus, faršą. Viršutinis sluoksnis turi būti faršo. Galų gale apipilkite sultiniu. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, maždaug 30 minučių, išėmus apibarstykite sūriu, skanaus!

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Šokiai virtuvėje

Parodyta 1, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai