Kartais taip norisi ruošti ką nors paprasto, skanaus ir itališko. O kokia vis dėl to skani yra pasta – išverda greitai, tinka beveik su viskuo, nekandžioja nei piniginės, nei atima jėgų. Šįkart labai paprastas Italija kvepiantis receptas.

Trukmė: 20 min. Porcijos: 4.

Patiekalui reikia:

  • 280 g pastos (pipe rigate)
  • 250 g grybų (naudojau pievagrybius, bet galite pakeisti; pvz. voveraitėmis)
  • 1 brokolio
  • 1 didelio svogūno
  • 4 šaukštų grietinės (arba grietinėlės)
  • 2 skiltelių česnako
  • alyvų aliejaus
  • 1/2 a.š. malto muskato
  • 1/2 a.š. kalendros
  • druskos ir pipirų

Gaminimo eiga:
1. Išvirti makaronus pasūdytame vandenyje ir pasistengti padaryti kramtomus (al dente). Svogūną susmulkinti, česnako skilteles sugrūsti, pievagrybius supjaustyti skiltelėmis, o brokolį padalinti į mažus brokoliukus.

2. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir jame apkepinti svogūną su česnaku, tada sudėti pievagrybius ir brokolius. Pagardinti viską prieskoniais, įskaitant pipirus ir druską.

3. Nupilti makaronų vandenį ir sudėti juos į keptuvę ir įmaišyti grietinę. Viską išmaišius, sudėti į lėkštes ir patiekti.

(Visited 1 times, 1 visits today)