Vyniotinis su kokosu „Bounty”
Ingredientai vyniotiniui:
- sausainiai (paprasti, pakeliuose – „gaidelis” ar pan.) – 200 g
- kakava – 20 g
- cukrus – 20 g
- šiltas virintas vanduo – 100 ml
- sviestas – 90 g
- kokoso drožlės – 90 g
- cukraus pudra – 70 g
Gaminimo eiga:
1. Sviestą išimame iš šaldytuvo, kad suminkštėtų.
2. Sausainius susmulkiname smulkintuvu iki mažų trupinėlių. Tai galima padaryti ir tarkuojant smulkia tarka, tik užtruksite ilgiau. Į sausainių trupinius dedame kakavą, beriame cukrų ir viską gerai išmaišome. Gautą masę užpilame šiltu virintu vandeniu ir gerai išmaišome.
3. Į kitą dubenį dedame sviestą, pilame cukraus pudrą ir išsukame maišytuvu. Pilame kokoso drožles ir gerai išmaišome šaukštu.
4. Ant stalo klojame maistinę plėvelę, dedame sausainių/kakavos masę ir kočėlu kočiojame maždaug 5 milimetrų keturkampį. Ant viršaus dedame kokoso drožlių įdarą ir paskirstome po visą keturkampį.
5. Su plėvelės pagalba, vis paspaudžiant, suvyniojame vyniotinį, įvyniojame jį į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą porai valandų. Iš šaldytuvo išimtą vyniotinį apibarstome cukraus pudra ir supjaustome griežinėliais. Skanaus!