Pomidorų ir šoninės apkepai su įdaru
Patiekalui paruošti reikės:
- 175 gr. kiaulienos šoninės sukapotos smulkiais gabaliukais
- 1/3 puodelio varškės sūrio
- 1/4 puodelio pieno
- 1/4 puodelio tarkuoto parmezano
- 1/4 susmulkinto česnako
- 3 lebano (sluoksniuotos) duonelės
- 5 kiaušiniai
- 9 vynuoginiai pomidorai perpjauti perpus
Gaminimo eiga:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C arba 180°C su ventiliatoriumi. Patepkite aliejumi 9 skylučių keksiukų kepimo formą.
2. Pakepkite kapotą šoninę mažoje keptuvėje 3-4 minutes arba kol paruduos. Padėkite atvėsti.
3. Supjaustykite lebano (sluoksniuotas) duonas į 9 dalis maždaug 3×11 cm dydžio. Gražiai sudėkite i kepimo formą. Suplakite kiaušinį, varškę, pieną ir parmezaną ir supilkite į lebano duoną. Pabarstykite su pakepta šonine. Užpilkite dar kiaušinių mišinio ir uždėkite vynuoginių pomidorų dvi puseles.
4. Kepkite 15 minučių arba kol vidus sukietės. Viršų galite pabarstyti česnakais.
Patarimas: Padarykite šiuos apkepus iš anksto ir valgykite atšalusius iki kambario temperatūros. Arba galite juos greitai pašildyti vėl įdėję į orkaitę 5 minutėms jei svečiai užsuko netikėtai.