Kopūstų sriuba su vištienos kukuliais
Ingredientai:
- kopūstas – nedidelė gūžė, arba puselė didesnio kopūsto
- bulvės – 4 vnt
- morka – 1 vnt
- sviestas – gabalėlis
- vanduo – 2 litrai
- druska, pipirai, lauro lapai
Vištienos kukuliams:
- vištiena arba kalakutiena – 300 g
- kiaušinis (nedidelis) – 1 vnt
- svogūnas (nedidelis) – 1 vnt
- sviestas – gabalėlis
- pyrago riekelės – 2-3 vnt
- piena – šlakelis
- druska, malti pipirai
Gaminimo eiga:
1. Vištieną sumalame mėsmale, įmušame kiaušinį, dedame smulkiai pjaustytą, svieste pakepintą svogūną, piene pamirkytą ir nuspaustą pyragą.
2. Jeigu kiaušinis buvo per didelis ir vištienos faršas dar skystokas, galima dadėti maltų džiūvėsėlių. Viską gerai išminkome ir padarome nedidelius kukuliukus.
3. Kopūstą nuplauname, supjaustome ir nuplikome karštu vandeniu. Į puodą dedame nuplikytą kopūstą, lauro lapą, kelis pipirus, druskos ir ir verdame ant silpnos ugnies.
4. Kopūstui kiek apvirus į puodą suleidžiame vištienos kukulius, dedame burokine tarka sutarkuotą ir svieste apkepintą morką ir kubeliais pjaustytas bulves. Verdame kol visi ingredientai išvirs.
Išvirusi kopūstų sriuba užbalinama grietine. Prieš tiekiant puošiama kapotais žalumynais. Skanaus!