Sūrio lazdelės tešloje
Ingredientai:
- fermentinis sūris
- kiaušinis – 1 vnt
- pienas – šlakelis
- kvietiniai miltai – 2-3 valgomieji šaukštai
- druska, kmynai (nebūtinai)
- augalinis aliejus kepimui
Gaminimo eiga:
1. Iš kiaušinio, pieno ir miltų užmaišome tešlą. Beriame žiupsnelį druskos. Tešla turi būti tirštoka, kad pamirkius sūrį, ant jo pasiliktų sluoksnis tešlos.
2. Sūrį pjaustome pailgomis lazdelėmis. Sūrio lazdeles merkiame į tešlą, šiek tiek nuvarviname, kad nusibėgtų tešlos perteklius ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.
3. Dar nekepintą pusę galima pabarstyti kmynais, tai nebūtina, bet skanu. Skanaus!