Keksiukai su šokoladu ir aguonomis
Ingredientai:
- kvietiniai miltai – 200 g
- grikių miltai – 75 g
- kiaušiniai – 4 vnt
- cukrus – 200 g
- sviestas – 200 g
- kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
- vanilinis cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
- juodasis šokoladas su riešutais – 100 g
- baltasis šokoladas – 100 g
- aguonos 3-4 valgomieji šaukštai
Gaminimo eiga:
1. Į dubenį įmušame kiaušinius, dedame cukrų ir vanilinį cukrų, gerai išsukame. Dedame sviestą ir išmaišome. Dedame kvietinius ir grikių miltus, kepimo miltelius, aguonas ir dar kartą viską gerai išmaišome.
2. Trečdalį juodojo ir trečdalį baltojo šokolado supjaustome mažais gabaliukais. Likusį šokoladą ištirpiname ir dedame į keksiukų tešlą. Jeigu tešla gavosi per tiršta, pilame šlakelį virinto vandens.
3. Keksiukų formeles išklojame keksiukų kepimo popierėliais, dedame tešlą, viršų apibarstome šokolado gabaliukais ir dedame į 200 laipsnių karštumo orkaitę 15-20 minučių. Skanaus!