Avižiniai sausainiai su riešutų sviestu ir medumi
Ingredientai:
- avižos: 100 gramų (skirtos trumpai virti, naudojau kiek pasmulkintas)
- riešutų sviestas: 150 gramų
- skystas medus: 100 gramų
- avižiniai miltai: 100 gramų (galima pakeisti kvietiniais pilno grūdo miltais)
- kiaušiniai: 1 (didelio)
- smulkinti riešutai: 60 gramų (naudoti paskrudinti žemės riešutai)
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
Papildomai galima paskaninti su:
- cinamonu
- kardamonu
- gvazdikėliais
- vanile
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje riešutų sviestą, medų bei kiaušinius išmaišome kartu, suberiame kapotus riešutus. Jei norisi prieskonių įberiame dabar.
2. Tuomet suberiame avižas, avižinius miltus bei kepimo miltelius. Viską sumaišome šaukštu, turi išeiti klampi masė.
3. Tada ledų šaukštu suformuojame 12 didelių kamuoliukų. Galite formuoti ir tiesiog drėgnomis rankos.
4. Po to paspaudžiame mentele arba šakute sausainius bei kepame 175 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 10-15 minučių, kol sausainėliai apskrus. Skanaujame!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Skanūs kąsneliai