Greitas ir skanus slyvų pyragas
|

Greitas ir skanus slyvų pyragas

Kai nuo medžių sode po kojomis byra, o parduotuvės lentynose akis bado slyvos, nejučia kyla noras ką nors su jomis pagaminti. Šįkart meniu – greitai paruošiamas bei iškepamas slyvų pyragas, tiksiantis tiek prie arbatos puodelio ryte, tiek kaip saldžiarūgštis desertas vakarui.

Pyragui reikės:

  • 1 stiklinės miltų
  • 1 stiklinės cukraus
  • 1 a.š. kepimo miltelių (arba sodos)
  • 1 v.š. grietinės
  • žiupsnelio druskos
  • 120 gr. kambario temperatūros sviesto
  • 2 didelių kiaušinių
  • 1 sauja razinų
  • 10-12 prinokusių slyvų
  • 1 a.š. mato cinamono
  • cukraus pudros apibarstymui

Gaminimo eiga:
1. Saują razinų užpilti karštu vandeniu, kad kol maišysite tešlą išmirktų.

2. Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi iki purumo. Įmušti kiaušinius ir gerai išplakti.

3. Į šią masę suberti druską bei cinamoną, grietinę ir kepimo miltelius. Jei kepama su soda, ją „nugesinti“ grietinėje. Viską gerai išmaišyti, kad neliktų nei miltų, nei sviesto gumulėlių. Išmaišius suberti razinas ir dar kartą viską gerai išsukti.

4. Išmaišytą masę sukrėsti į kepimo skardą. Rekomenduotina – silikoninė. Prie jos pyragas neprilips ir bus paprasta išimti.

5. Nuplauti slyvas, perpjauti per pusę išilgai, išimti kauliuką. Puseles gražiai vieną šalia kitos dėti ant pyrago viršaus. Įspausti nereikia, kildamas pyragas jas „apglėbs“.

6. Pyragą dėti į iki 180-200 laipsnių įkaitintą orkaitę bei kepti apie 40 minučių.

7. Ataušus galima apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!

Pastaba: jei slyvos labai rūgščios, pilkite daugiau cukraus.

Parodyta 2, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai