Varškės spurgos
|

Varškės spurgos

Ingredientai spurgoms:

  • varškė (sausesnė) – 250 gr
  • miltai – 1 stiklinė
  • kiaušinis – 1 vnt
  • kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis su kaupu
  • cukrus – 3 valgomieji šaukštai
  • vanilinis cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
  • augalinis aliejus kepimui
  • miltinis cukrus spurgoms pabarstyti

Gaminimo eiga:
1. Į dubenį mušame kiaušinį ir plakame jį plaktuvu. Beriame cukrų, vanilinį cukrų ir toliau plakame. Dedame varškę, beriame kepimo miltelius, dalimis dedame miltus ir užmaišome spurgų tešlą. Tešla turi gautis minkšta.

2. Giliame puode įkaitiname augalinį aliejų. Nustatome vidutinį ugnies kaitrumą, nes jeigu aliejus bus per karštas, spurgos greitai apkeps, o vidus liks neiškepęs. Iš tešlos formuojame rutuliukus ir metame juos į puodą.

3. Varškės spurgas apkepame iš abiejų pusių, išgriebiame kiaurasamčiu ir dedame ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalai.

4. Dar karštos varškės spurgos apibarstomos miltiniu cukrumi. Skanaus!

Parodyta 1, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai