Avižiniai sausainiai su šokolado traškučiais
|

Avižiniai sausainiai su šokolado traškučiais

Tai – puikiausi avižiniai sausainiai su apelsinų aromatu ir šokolado gabaliukais. Bekepant į kambarį pradės veržtis kvapnus aromato gūsis, sušildantis netik namus, bet ir sielą vėsų rudens ar žiemos vakarą.

Trukmė: 10-15 min. ruošti 50 min. kepti, viso apie 60 min. Porcijos: 16 didelių sausainių.

Sausainiams reikia:

  • 100 g natūralaus, tikro sviesto
  • 2 vid. kiaušinių
  • 1 puodelio avižinių dribsnių
  • 2/3 puodelio (140 g) rudojo cukraus
  • 1/2 puodelio šokolado traškučių (gabaliukų)*
  • 1/2 v.š. šokoladinio likerio**
  • kelių lašų apelsino esencijos
  • 1 a.š. malto cinamono
  • žiupsnelio druskos
  • 1 puodelio a.r. kvietinių miltų
  • 1/4 a.š. kepimo miltelių

* Jei neturite šokolado traškučių (kaip jie atrodo, galima pamatyt nuotraukoje), galite vietoje jų naudoti pusė puodelio (stiklinės) stambiau tarkuoto ar tiesiog smulkinto konditerinio ar tamsaus šokolado.

** Jei neturite, nekeiskite niekuo ir tiesiog išvis nedėkite.

Gaminame:
1. Naudoti stambiagrūdžius, nemaltus, nesmulkintus, tikrus, natūralius avižų dribsnius. Tačiau prieš dedant į tešlą sumalti elektriniu plaktuvu patys. Pamalti keletą sekundžių pulse rėžimu. Iš dribsnių liks avižiniai miltai.

2. Sviestą ištirpinti prikaistuvyje, leisti atvėsti. Atvėsusį sviestą sumaišyti su abiejų rūšių cukrumi, įberti druskos, išmaišyti. Įmušti kiaušinius ir gerai išsukti masę. Pagardinti tešlą apelsinų esencija, šokolado likeriu, cinamonu. Išmaišyti. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

3. Įberti ir įmaišyti sumaltus avižinius dribsnius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir taip pat įmaišyti į tešlą. Tuomet įmaišyti šokolado traškučius ar smulkintą šokoladą.

4. Semti tešlą šaukštu ir dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Sausainių formuoti nereikia – karštoje orkaitėje jie išsilygins ir taps dailiais, paauksuotais blyneliais. Tiesa, blyneliai labai išsiplės, todėl palikti nemažus tarpus (maždaug 4-5 cm).

5. Įkaitintoje orkaitėje kepti apie 20-25 minutes, kol kraštai vos paruduos, o viduriukas taps auksinis. Išimti ir leisti atvėsti ant grotelių. Nedėti sausainių vienas ant kito. Valgyti atvėsusius, nes tada jie sukietėja ir tampa skanesni.

Parodyta 1, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai