Ingredientai:

  • miltai: 400 mililitrų
  • cukrus: 250 mililitrų
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: žiupsnelio
  • lydytas sviestas: 130 mililitrų
  • prinokę sutrinti bananai: 1
  • kefyras: 250 mililitrų
  • kiaušiniai: 2 (dideli)
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio

Ant viršaus:

  • cukrus: 130 mililitrų
  • smulkinti lazdyno riešutai: 200 gramų
  • smulkintos pistacijos: 100 gramų
  • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje miltus sumaišykite su druska, cukrumi bei kepimo milteliais. Per vidurį padarykite duobutę bei supilkite sviestą, kefyrą, vanilę, sutrintą bananą bei kiaušinių trynius. Viską išmaišykite iki vientisos masės. Kiaušinių baltymus standžiai išplakite bei įmaišykite į tešlą. Viską suverskite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi bei išlyginkite paviršių.

2. Tuomet smulkintus riešutus sumaišykite su cinamonu bei cukrumi, apibarstykite pyrago tešlą bei lengvai įspauskite pabarstus ranka.

3. Galiausiai dėkite į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros bei kepkite maždaug 60 minučių. Pats skaniausias dar karštas!

4. Patarimas: Patiekite su vaniliniais ledais – labai skanu.

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Gabrieles blogas

Facebook Comments
(Aplankyta 5 kartai, 1 vizitų šiandien)