Šokoladinis pyragas su kreminiu sūriu
|

Šokoladinis pyragas su kreminiu sūriu

Tešlai:

  • minkštas sviestas: 0,5 puodelio (~110 gramų, 1 puodelis – 250 ml)
  • cukrus: 1 puodelio (~200 gramų)
  • druska
  • kiaušiniai: 2
  • miltai: 0,75 puodelio (~120 gramų)
  • kakava: 3 šaukštų
  • vanilės ekstraktas: 1 šaukštelio

Įdarui:

  • kreminis sūris: 200 gramų (pvz.: „Philadelphia”)
  • kiaušiniai: 1
  • cukrus: 3,5 šaukšto
  • vanilės ekstraktas: 1 šaukštelio

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Riebalais ištepame bei kepimo popieriumi išklojame 20×20 centimetrų dydžio kepimo formą.

2. Tuomet dubenyje išsukame minkštą sviestą bei cukrų, kol masė taps puri. Įmušame kiaušinius, išmaišome.

3. Tada įmaišome kakavą bei vanilę. Miltus, druską sumaišome atskirame dubenyje bei suberiame į tešlą. Sumaišome visus produktus. Tik nepermaišome.

4. Ketvirtadalį tešlos atidedame į kitą dubenį, o likusią tešlą supilame į paruoštą kepimo formą.

5. Po to įdarui kreminį sūrį, kiaušinį, cukrų bei vanilę išplakame iki vientisos masės, kad visai neliktų gumuliukų. Paskirstome sūrio mišinį ant tešlos.

6. Tada šaukštu ant įdaro viršaus dedame likusią tešlą, vėliau peiliu arba mentele padarome zigzagus, kad tešla bei įdaras tarpusavyje susimaišytų.

7. Kepame maždaug 30 minučių (arba kol į pyrago centrą įsmeigtas medinis pagaliukas liks sausas bei švarus). Skanaujame!

Parodyta 1, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai