Ingredientai keksiukams:

  • miltai – 220 gr
  • kepimo milteliai – 1 arb. šaukšt
  • druska – 1/4 arb. šaukšt
  • minkštas sviestas – 115 gr
  • cukrus – 150 gr
  • vanilės ekstraktas – 1 arb. šaukšt
  • kiaušinis – 1 vnt
  • kiaušinio trynys – 1 vnt
  • grietinė – 240 ml
  • tarkuota citrinos žievelė – 2 valg. šaukšt
  • minkštas sviestas – 3 valg. šaukšt
  • cukrus – 240 gr
  • citrinos sultys – 2 valg. šaukšt
  • vanilės ekstraktas – 1/2 arb. šaukšt
  • pienas (kiek reikia)
  • tarkuota citrinos žievelė – 4 arb. šaukšt

Gaminimo eiga:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Paruoškite keksiukų kepimo formeles popieriniais sijonėliais.

2. Vidutiniame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Padėkite toliau.

3. Dideliame inde sumaišykite minkšto sviesto 115 g. su mikseriu apie 30 sekundžių. Įpilkite 150 g. cukraus ir 1 a.š. vanilės ekstrakto. Dar paplakite. Įmuškite kiaušinį ir kiaušinio trynį. Išplakite. Įpilkite 1/3 miltų mišinio. Maišykite. Sudėkite 120 g. grietinės ir dar paplakite. Dėkite dar 1/3 miltų mišinio, paplakite. Sudėkite likusią grietinę ir vėl plakite, bei supilkite paskutinę dalį miltų ir vėl plakite. Įmaišykite 2 v.š. citrinos žievelės.

4. Visą tešlą paskirstykite į keksiukų formeles po lygiai. Kepkite keksiukus apie 15-18 min.

5. Papuošimui: Išplakite 3 v.š. sviesto su cukrumi, citrinos sultimis, vanilės ekstraktu, 1 v.š citrinos žievelės. Masė turėtų būti tiršta, tačiau jeigu manote, kad ji per tiršta, įpilkite 1/2 a.š pieno.

6. Viską išmaišykite. Ištraukite keksiukus iš orkaitės, jei jau bus iškepę. Palaukite, kol atvės ir ant jų viršaus sudėkite kremą, kurį gaminote. Papuošimui panaudokite likusias citrinos žieveles. Skanaus!

Facebook Comments
(Aplankyta 39 kartai, 1 vizitų šiandien)