Ingredientai:

  • sluoksniuota mielinė tešla: 500 gramų
  • aguonos: 100 gramų
  • sviestas: 40 gramų
  • cukrus: 80 gramų
  • maltas cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
  • kiaušiniai: 1
  • obuoliai: 1

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje sluoksniuotą tešlą padalinkite į dvi dalis bei iškočiokite vienodo dydžio lakštus (tokių matmenų, kaip turima kepimo skardelė). Pirmąjį lakštą įklokite į paruoštą kepimo formą.

2. Tuomet aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu, palikite 10 minučių bei nukoškite per sietelį. Sumalkite bei įtrinkite kambario temperatūros sviestą. Įmaišykite cukrų ir cinamoną.

3. Tada kiaušinį išplakite. Didžiąją jo dalį įmaišykite į aguonas (šlakelį pasilikite pyrago aptepimui).

4. Po to obuolį supjaustykite plonomis skiltelėmis bei išdėliokite ant tešlos pagrindo. Ant viršaus paskirstykite aguonų masę, tešlos kraštelius palikdami sausus. Užklokite antru iškočiotos tešlos sluoksniu. Pirštais užspauskite abiejų sluoksnių kraštelius.

5. Paruoštą kepimui, pyragą aptepkite likusiu kiaušinio plakiniu. Viršų subadykite su šakute, kad kepant išeitų susikaupęs oras bei tešla nesutrūktų.

6. Galiausiai pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 40 minučių. Pyragą prapjaukite tik pravėsusį. Skanaukite!

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Gabrielės blogas

Facebook Comments
(Aplankyta 8 kartai, 1 vizitų šiandien)