Bananinės spurgos
Ingredientai:
- varškė: 300 gramų
- kiaušiniai: 1
- cukrus: 2 šaukštų
- bananai: 2
- miltai: 5-6 šaukštų (priklauso nuo tešlos kietumo)
- aliejus: virimui
- cukraus pudra: apibarstymui
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje varškę ištriname su cukrumi, įmušame kiaušinį, dedame sutrintą bananą bei gerai išmaišome. Beriame miltus bei maišome. Tešla turi būti lipni bei tiršta, jei maišosi lengvai, beriame dar miltų. Tešla turi būti beveik minkoma, bet dar maišoma šaukštu.
2. Tuomet puode, kuriame virsime spurgas įkaitinkite aliejų.
3. Tada tešlą imkite drėgnomis rankomis bei formuokite graikiško riešuto dydžio spurgytes. Virkite, kol bus gražios spalvos, o vidurys – iškepęs. Užtruks maždaug 7 minutes.
4. Miltų tešloje nėra daug, bet pavoliojus tarp rankų bei suformavus rutuliuką pasidaro tokia plutelė, dėl kurios spurgos neprisigeria nereikalingų riebalų, o vidus būna minkštas. Į šių spurgų tešlą nepilu nei brendžio, nei degtinės – tikrai neprigeria riebalų. Kepimo miltelių taip pat nededame – ir be jų spurgos šiek tiek išsipūtė. Skanaus!
Už receptą ir nuotraukas dėkojame puslapiui: Samčio užrašai