Braškiniai vafliai
Ingredientai:
- sviestas: 250 gramų
- cukrus: 165 gramų
- kiaušiniai: 1
- grietinė: 240 gramų
- braškių skonio želė: 1 pakelio
- pailgi vafliai: 200 gramų pakuotės (sunaudojau beveik visus)
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje į nedidelį puodą sudedame gabalėliais supjaustytą sviestą, suberiame cukrų bei maišant kaitiname ant vidutinės ugnies, kol sviestas ir cukrus ištirps.
2. Tuomet sudedame grietinę, suberiame želę, įmušame kiaušinį, gerai išmaišome bei dar kaitiname maišydamos maždaug 5 minutes. Masę ataušinti, kol ji beveik ims stingti.
3. Tada vaflių lakštus pertepame mase, sudedame vieną ant kito, paslėgiame bei kelias valandas pašaldome šaldytuve, kol sustings. Skanaujame!
Už receptą ir nuotraukas dėkojame puslapiui: Samčio užrašai