Bulvių košė su parmezano sūriu
Ingredientai:
- bulvės – 1 kg
- smulkiai tarkuotas parmezano sūris – 70 g
- grietinėlė – 2/3 stiklinės
- sviestas – gabalėlis
- tarkuotas muskato riešutas, druska
Gaminame:
1. Bulves nuskutame, nuplauname, supjaustome į kelias dalis, užpilame šaltu vandeniu, beriame žiupsnelį druskos ir išverdame.
2. Išvirusias bulves nusunkiame ir dar šiek tiek palaikome ant viryklės, kad jos būtų sausesnės. Sugrūdame mediniu grūstuvu, įmaišome grietinėlę, tarkuotą muskato riešutą ir dar žiupsnelį druskos (jei reikia). Viską gerai išmaišome ir dar truputėlį pakaitiname ant mažos ugnies. Nukėlus puodą nuo ugnies įmaišome smulkiai tarkuotą parmezano sūrį,
3. Šitaip paruošta bulvių košė – skanus garnyras prie įvairių mėsos ir žuvies patiekalų. Skanaus!